Болниците се готвят за четвърта вълна. Ще ни затварят ли?

Извънредни заседания на COVID щабовете в част от големите градове на страната

Болниците се готвят за четвърта вълна. Ще ни затварят ли? | StandartNews.com

Извънредни заседания на COVID щабовете в част от големите градове на страната. Болниците започват подготовка за четвърта вълна на заразени и разкриване на допълнителни легла за заразени. А експерти предупредиха- това ще е пандемията на младите и неваксинираните, съобщи Нова тв.

965 567 души – толкова са ваксинираните с две дози у нас. Данните са от единния информационен портал. Цифрите казват, че около 85% от българите не са ваксинирани. За сравнение – около половината от населението в Европа е със завършен ваксинационен цикъл.

У нас ваксини има. Избор коя да ползваме – също. Само желаещи да се ваксинират – няма, казват лекарите. И добавят, че е на лице реална опасност до седмици Делта вариантът на COVID-19 да ни върне на стълбите на болницата, където да очакваме прием.

Време ли е за по-рестриктивни мерки, за да се ускори ваксинацията? Такива вече са факт в Западна Европа. Факт, който предизвиква и многохилядни протести. Във Франция, Гърция и Италия излязоха на улицата срещу задължителната ваксинация, както и срещу задължението за сертификат за отрицателен тест при посещение на обществени места.

На Ботуша протестите са предизвикани от решението на властите от 6-ти август достъп до обществени места да имат единствено хора, които имат „зелен сертификат”. Очаква се мерките да бъдат затегнати още повече в края на август.

Очаква ни четвърта вълна, предупреждават учените по света и у нас. Според експертите най-засегнати от Делта варианта са хората на възраст между 20 и 30 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай