Българите се стреснаха, бързат да се ваксинират

Темпът на имунизация се е ускорил с близо 14% през последните 10 дни

Българите се стреснаха, бързат да се ваксинират | StandartNews.com

В България се е ускорил темпът на ваксинация срещу COVID-19 с 13.7 на сто за 10 дни и вече броят на хората със завършен цикъл към 5 август е 1 020 327. Това съобщиха от Българска болнична асоциация (ББА), позовавайки се на данни от Единния информационен портал.

Последните данни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията показват, че делът на напълно ваксинираните в България е нараснал към 5 август до 17.3 на сто спрямо 16.7 на сто към 25 юли.

За същия период делът на ваксинираните в Полша и Лихтенщайн се е запазил без промяна - съответно 54.7 на сто и 53.6 на сто. Страната ни остава на последно място по брой ваксинирани, като преди нас се нареждат Румъния - с 32 на сто и Норвегия - с 39.2 на сто, допълниха от асоциацията.

От ББА в партньорство с Българския лекарски съюз, Национална пациентска организация, Националното сдружение на частните болници, Българския фармацевтичен съюз, Центъра за защита правата в здравеопазването, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България организират информационна ваксинационна кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай