Петък,

Благоевград се задушава в хватката на COVID-19

От: Рачо Рачев -
253
Благоевград се задушава в хватката на COVID-19
A
A
A

Още от началото на пандемията област Благоевград е сред районите с най-голям брой заразени от COVID-19. В различни градове от региона вече има заразени ученици, както и хора от училищния персонал, а няколко медицински лица загубиха живота си в битката с коронавируса.

25 са заразените с коронавирус за изминалото денонощие на територията на област Благоевград. Районът на Гоце Делчев е мястото с нй-много случаи със заразени. Кметовете от региона многократно призовават хората да спазват противоепидемичните мерки и да се отнесат сериозно към живота си.

Големият брой заразени през изминалите месеци се дължи на големия брой изследвания, които хората си правят, както и направленията, които се дават от РЗИ, каза пред БНТ д-р Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тя обясни, че контролът никога не е достатъчен, ако самите хора не спазват дисцилината, която трябва да има. Контролът се прави навсякъде, но резултатите зависият от хората.

До момента официално само едно от училищата в областта - в град Кресна, е на дистанционно обучение. В 8-мо училище в Благоевград една от лелките е потвърдена за COVID-19, бизкият персонал до нея е с отрицателни проби и учениците продължават да учат в клас. Днес ще бъдат проверени няколко сигнала.

В болниците, в инфекциозно отделение в Гоце Делчев се лекуват 21 случая на потвърдени лица с коронавирус, в вътрешно отделение те са 10. За сравнение, в Благоевградската болница в инфекциозно в момента са 14 потвърдени, във вътрешно - 8.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички