Бил Гейтс дарява на бедните лекарство за COVID-19

Вероятно първите доставки ще бъдат направени след март идната година

Бил Гейтс дарява на бедните лекарство за COVID-19 | StandartNews.com

Фармацевтичната компания от САЩ Eli Lilly and Company е започнала преговори с фондацията на Бил и Мелинда Гейтс за евентуално закупуване на експериментално лекарство срещу COVID-19, предаде ТАСС.

От компанията са изразили готовност да предоставят на благотворителната организация на един от създателите на високотехнологичния гигант Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда Гейтс определено количество (точният брой дози не се съобщава) от препарат, разработен въз основата на антитела.

При евентуално постигане на споразумение медикаментът би могъл да бъде предоставян на бедни страни. "Вероятно първите доставки ще бъдат направени след март идната година", са допълнили представители на фармацевтична компания.

Междувременно от японската фирма Fujifilm са посочили, че са се надявали да пуснат свой медикамент срещу COVID-19 до началото на април 2021 г. "Ние работим усилено", са посочили още от компанията.

Eli Lilly and Company (създадена през 1876 г. в щата Индиана) е специализирана в производството на лекарства.

Fujifilm (образувана през 1934 г.) е започнала своята дейност с производство на фотоапарати и камери. В началото на този век компанията е създала подразделения, занимаващи се с фармация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай