Бие ли Китай всички държави с ваксина за COVID-19

Ваксина е създала антитела при клинични изпитания и предстоят заключителни тестове

Бие ли Китай всички държави с ваксина за COVID-19 | StandartNews.com

Сдружението "Китайска национална биотехнологична група" (China National Biotec Group), която е разработила ваксина срещу Ковид-19, обяви че нейният продукт е индуцирал антитела по време на клинични изпитания и предстоят заключителни тестове и в други държави, предаде Ройтерс.

Досега нито една ваксина не е доказала, че е ефикасна в предпазването на хората от новия коронавирус, който вече отне живота на над 400 хиляди души. В същото време има многобройни кандидат-ваксини по света в различна фаза на експериментално развитие.

Ваксината, разработена в китайския град Ухан от партньорската компания на Китайската национална биотехнологична група, "Синофарм" (Sinopharm), е индуцирала високи нива на антитела при всички третирани хора, без нежелателни странични ефекти. Това е проличало от клинични изпитания с участието на 1120 здрави доброволци. Сега китайските учени търсят възможности за широкомащабни тестове в третата, заключителна фаза на изпитанията в други държави.

Медиите в Китай съобщиха, че кандидат-ваксината, заедно с още една инжекция, разработена от "Синофарм", е била приложена на китайски служители от държавни компании, пътуващи зад граница.

В момента Китай разполага с пет кандидат-ваксини срещу Ковид-19, най-големия брой, разработен от която и да е друга държава по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай