Четвъртък,

AstraZeneca: Ваксината ни не носи риск

От: СТАНДАРТ -
294
AstraZeneca: Ваксината ни не носи риск
A
A
A

Ваксината срещу COVID-19 не показва повишен риск от белодробна тромбемболия. Това се казва в специална позиция на компанията AstraZeneca, изпратена до медиите след спирането на ваксинацията с нейния препарат в няколко страни от ЕС. От фирмата са анализирали резултатите на приложени 17 милиона дози по целия свят.

Според тях случаите на такива реакции не са повече, отколкото при неваксинирани хора. Анализът на данните за безопасност на препарата продължава и от AstraZeneca се ангажират да информират обществото незабавно.

„Анализ на нашите данни за безопасност, направен въз основа на приложени над 17 млн. дози от ваксината срещу COVID-19, не показва  повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, пишат от компанията.

„Съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд-AstraZeneca не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население”, казват още от AstraZeneca.

„В клиничните проучвания няма тенденции или случаи на белодробна тромбемболия. Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава”, съобщават от компанията.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com