Алерголог сравни заразата със смъртоносна игра

Изненадана съм, че толкова се спекулира за ваксините, казва доц. Стаевска

Алерголог сравни заразата със смъртоносна игра | StandartNews.com

"Коронавирусът е като руска рулетка - и млади хора починаха. Деца загубиха битката с вируса в България", констатира в интервю за БНТ доц. Мария Стаевска, алерголог в "Александровска" болница.

Изненадана съм, че толкова се спекулира за ваксините. Изненадана съм и, че хора, които не са компетентни анализират научни и медицински проучвания, заяви тя.

Ваксината ще помогне. Нямаме голям избор - да си стоим вкъщи, да си разрушим бизнесите и социалния живот, или да преболедуваме и да умрат много хора, или да се ваксинираме, каза още Стаевска.

"Алергичните реакции при ваксините са 1 на 1 000 000. Главоболието е най-честия симптом на всяко лекарство. Може да се получи зачервяване и сърбеж около зоната на ваксината. Може да има и леко повишение на телесната температура - нормална реакция на организма", разкри доц. Стаевска.

"Човек може да се зарази, ако е ваксиниран, защото не са изградил достатъчен имунитет - това са около 5% от хората", коментира алергологът.

"В най-добрия случай ваксината ще ни действа за дълъг период. Най-лошият е да трябва да се ваксинираме всяка година като срещу грип", разкри експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай