Неделя,

4000 храма под як полицейски контрол за Великден

От: Рачо Рачев -
279
4000 храма под як полицейски контрол за Великден
A
A
A

Всички храмове са били проверени по повод предстоящите празници, като на над 1000 от тях е обърнато специално внимание. 148 са писмените предупреждения за спазване на мерки. Това заяви на брифинг директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

"Нека бъдем внимателни със свещите в храмовете - дори вкъщи, нека свещите бъдат поставени стабилно, за да няма пожари. Надяваме се, че повече хора ще си останат вкъщи", каза още гл.комисар Николов.

"На територията на цялата страна са изградени КПП на входовете и изходите на областните центрове. Общо КПП за страната са 215. Ще засилим присъствието на полицаите, за да избегнем безсмислените пътувания", каза още директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

'Ще засилим контрола за проверки и на декларациите на контролните пунктове, за да преустановим случаите на хора, които нямат неотложна необходимост да пътуват от една до друга точка", допълни още той.

"За Великденските празници ще охраняваме 4000 православни храма. Ще има засилено полицейско присъствие около храмовете. Нека хората да не забравят, че „Пътна полиция” също работи  - ще се следи за висока скорост и други нарушения на пътя", разкри гл. комисар Терзийски.

"Призовавам всички да спазват мерките - опитваме да опазим животи", апелира директорът на Главна дирекция „Национална полиция“.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев разкри, че са проведени срещи с представители на Светия синод.

От СДВР ще охраняват пространствата около храмовете. Пред по-големите от тях ще бъдат изградени КПП-та, за да следят за спазване на мерките. Той напомни, че е редно по време на празниците да се опитваме да спазваме дистанция.

"На пропускателните пунктове ще се изискват както лични карти, така и служебни бележки за месторабота. Контролът ще е много строг", обясни директорът на СДВР Георги Хаджиев.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com