33-годишен с COVID почина в София,чакал линейка

Започва проверка на случая

33-годишен с COVID почина в София,чакал линейка | StandartNews.com

Мъж на 33 години с COVID-19 е починал вчера, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София, съобщи бТВ.

Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил.

Близките му са се обадили около 18,30 ч. за линейка, която обаче не идвала.

Обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента. Около 22, 30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж. От спешната помощ в София коментираха, че за съжаление това се случва от седмици.

С изключение на вчера, през цялата седмици наблюдаваме последователен дневен ръст на инфекцията.

Активните случаи, т.е. хората, за които в момента е известно, че са заразени, са почти 30 000. А всички излекувани до момента са близо 20 000.

ВИЖ ОЩЕ: Побъркаха Бърза помощ. Говорителката се разплака

Линейката се е явила на адреса два часа по-късно, каза говорителката на Спешна помощ Катя Сунгарска. Тя обясни, че спешните медици са претрупани от обаждания и просто не смогват. Вчера са имали 418 повиквания, половината за ковид адреси, а хоспитализациите са едва 16. "За да се изпълнят тези 418 адреса, една линейка трябва за един час да извърши 4 адреса. Това е напълно невъзможно - просто защото за това време колата не може да се придвижи от точка А до точка Б. От всяка смяна се натрупват адреси. От нощната за първата смяна бяха се натрупали 101 адреса само за "ковид”, разказа ужасното всекидневие на лекарите Сунгарска. По-рано днес в интервю за БНТ Сунгарска се разплака заради безхаберните софиянци, които викат за щяло и не щяло линейка и заради които страдат хората, които наистина се нуждаят от помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай