27 юни - абитуриентски бал, 28 юни - коронавирус

19-годишното момче се е оплакало от болки в гърлото и висока температура на 28 юни

27 юни - абитуриентски бал, 28 юни - коронавирус | StandartNews.com

Абитуриент на 19 години е с потвърдена положителна проба за COVID-19. Той е от гр. Бяла, но е учил в една от великотърновските гимназии, а в събота е празнувал своя бал заедно с още 100 души - негови съученици и учители.

19-годишното момче се е оплакало от болки в гърлото и висока температура на 28 юни, а след консултация с личния лекар му е взета PCR проба, която е потвърдила, че е заразен с коронавирус. Незабавно е бил транспортиран с линейка до болница в Русе, съобщиха вчера от регионалната здравна инспекция в крайдунавския град. Издирени са контактните му лица и са поставени под 14-дневна карантина, а по последна информация от снощи състоянието му е стабилно.

От Областния кризисен щаб във Велико Търново потвърдиха, че момчето е възпитаник на една от гимназиите в града. В събота е празнувал абитуриентския си бал заедно със съучениците си, учители и още един випуск от друга великотърновска гимназия.

Абитуриентите дефилираха на открито, разделени на потоци в подножието на крепостта Царевец, а след това са продължили тържеството си в ресторант край града, а след това и в нощен клуб.

Учениците, присъствали на бала са уведомени, а учителите са в отпуска. На всички е препоръчано да се самокарантинират и да наблюдават състоянието си.

От Областния кризисен щаб съобщиха, че днес се очаква да стане ясен точният брой на хората, които ще бъдат поставени под карантина. Заведенията ще са затворени за щателна дезинфекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай