Понеделник,

16 заразени в социален дом край Сливен

От: Мартина Суботинова -
165
16 заразени в социален дом край Сливен
A
A
A

16 души от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост - селище "Качулка", дадоха положителни проби за коронавирусни инфекции, съобщиха от Областния кризисен щаб.

По данни на РЗИ, четирима от болните са служители в социалното заведение - медицинска сестра и персонал, 12 са заболелите потребители. Към момента състоянието им не изисква хоспитализиране. Лечението на служителите ще се осъществява в домашни условия, под наблюдение на личните им лекари.

Селище "Качулка" има план за действие в условията на COVID-19, създадени са условия за изолация на инфектираните потребители, предприети са всички необходими мерки срещу разпространението на коронавируса. В социалното заведение са настанени 200 потребители, работещите в него медицински лица и друг персонал са над 100 души.

Освен диагностицираните лица в дома, през последното денонощие положителни проби за коронавирусни инфекции са дали още 19 жители на областта.

Петима от тях са заболели в две семейни огнища. 14 души са дали положителен резултат, след като са изследвани в триажните отделения на болнични заведения в Сливен или са се изследвали по собствено желание. Сред заболелите има учител и ученик от две различни учебни заведения. Инфектирането не е станало в образователните институции, а в семейно огнище.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com