Духовен празник в Ивайловград

Епископ Арсений поздрави присъстващите с празника на града от името на епархийския митрополит Николай

Духовен празник в Ивайловград | StandartNews.com

На 14 февруари по случай празника на Ивайловград с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи молебен за благоденствието на града и просперитета на жителите му на площад "Тракия".

След това по стара българска традиция архиереят заряза за урожай и изобилие засадената наблизо лоза – символ на прочутия с вината си лозарски край.

В съслужение с епископа бяха: свещеноиконом Николай Величков - архиерейски наместник на Ивайловградска духовна околия и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор "Св. ап. Ерм".

Епископ Арсений поздрави присъстващите с празника на града от името на епархийския митрополит Николай, като благодари на кмета на Ивайловград г-жа Диана Овчарова за отношението й към св. Църква и подкрепата, която оказва в поддръжката и стопанисването на храмовете на територията на Общината, благопожелавайки й успехи в нейното нелеко обществено служение.

На тържеството присъстваха представители на гръцката община Орестиада, на Областната управа на Кърджали и директорът на ОДМВР-Хасково главен комисар Чавдар Георгиев, общински съветници, представители на държавността и миряни от Ивайловград, Кърджали и други населени места на духовната околия.

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

Празненствата продължиха с фолклорна програма, в която участваха съставите към НЧ “Пробуда 1914” Ивайловград, Група за източно-родопски песни – Славеево, Група за обработен и изворен фолклор – Лъджа, Тракийски хор “Яни Попов” и извънкласна форма за хора и автентични танци при СУ “Хр. Ботев” Ивайловград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай