Жестоки сражения! Продължава украинската контраофанзива

Украинските сили „притискат“ руските войски и освобождават териториите

Жестоки сражения! Продължава украинската контраофанзива | StandartNews.com

Въоръжените сили на Украйна продължават постепенно да настъпват към фланговете на ключовия град Бахмут в Донецка област. Това съобщи говорителят на Източното командване Серхий Череватий пред националната телевизия, съобщава "Киев Индепендент".

За военна активност се съобщава и в района на Херсон, където руските сили са подложили на обстрел жилищен район.

Украинските сили „притискат“ руските войски и освобождават териториите, обяви Серхий Черевати, без обаче да уточни колко далеч са напреднали. Атакувани са руските позиции по южния и северния фланг, с успех близо до две населени места южно от Бахмут.

В последния си анализ Американският институт за изследване на войната твърди, че настъпателните операции на Украйна близо до Бахмут може да принудят Русия да изтегли отбранителни сили от други региони на Украйна. Според доклада Русия вече е разположила подкрепления в района на Бахмут.

Военна активност и в южната част на Украйна. Няколко души са били ранени при руски обстрел днес по обед в жилищен район в Херсон, съобщават от местната украинска военна админстрация, цитирани от "Гардиън".

При руския обстрел в Херсон са нанесени щети на висока жилищна сграда, аптека и ресторант. Не се съобщава за броя на пострадалите Според информацията един от ранените е 50-годишен мъж, който е настанен в болница.

"Гардиън" съобщава за продължаващи тежки битки в Херсон, близо до разрушения Антоновски мост над река Днепър.

Днешната атака идва, след като снощи за първи път от близо две седмици Русия атакува Киев с дронове. Освен в столицата, въздушна тревога беше обявена и в други области на Украйна.

Военновъздушните сили заявиха, че в атаката са участвали осем ирански дрона "Шахид" и три крилати ракети, които са били свалени. Очевидци са чули взривове, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна отбрана, които поразяват цели. В резултат на падането на отломки в два района на Киевска област са повредени три частни къщи. Ранен е бил един човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай