Зеленски се развихри. Ултиматум към Путин

Предупреди Русия да не организира показен процес за бойците на Мариупол

Зеленски се развихри. Ултиматум към Путин | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски се развихри и постави ултиматум на руския си колега Владимир Путин. Зеленски удари по масата и предупреди Русия да не организира показен процес за бойците на Мариупол.

Русия може да предприеме провокативната стъпка да проведе публичен съдебен процес срещу украинските бойци, които бяха заловени при обсадата на Мариупол, докато Киев се готви да отбележи 31 години от обявяването на независимостта на Украйна, обяви Зеленски, като се позова на информации в медиите и отправи предупреждение към Москва, предаде БНР.

"Ако този презрителен показен процес бъде осъществен, ако всички наши хора биват изкарани на подобна сцена в нарушение на всички споразумения, всички международни правила, ако има тормоз, това ще бъде линия, отвъд която каквито и да било преговори ще бъдат невъзможни. Русия ще се отреже сама себе си от преговорите. Няма да има повече разговори. Нашата държава вече каза всичко", категоричен беше Зеленски в обичайното си обръщение към украинците, публикувано на официалния му сайт като държавен глава.

Той подчерта също, че украинците не трябва да се поддават на провокации.

Денят на независимостта на Украйна, който е на 24 август, бележи също шест месеца от началото на руската инвазия в страната, отбелязва Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай