Петък,

Военни разкриха защо Русия не може без Запада

От: Иван Ангелов -
3041
Военни разкриха защо Русия не може без Запада
A
A
A

Части западно производство са открити в руски оръжия, изоставени в Украйна, твърди в доклад британският отбранителен мозъчен тръст Royal United Services Institute.

Повече от 450 части западно производство са открити в руски оръжия, използвани във войната срещу Украйна. Това доказва, че Москва е имала достъп до военна технология от компании в Съединените щати, Европа и Азия в годините преди инвазията, казват от RUSI.

От началото на войната украинските военни са пленили или взели от бойното поле неповредени или частично повредени руски оръжия, вариращи от крилати ракети до системи за противовъздушна отбрана. При разглобяването им е установено, че те разчитат предимно на западни компоненти, се казва в доклада.

Около две трети от компонентите са произведени от американски компании. Други части идват от японски, южнокорейски, германски, британски, швейцарски и нидерландски производители. Установено е, че над 80 микрочипа западно производство са били обект на контрол върху износа на САЩ поне от 2014 г., което означава, че е трябвало да се изисква лиценз, за ​​да бъдат изнесени в Русия.

Според анализа руската армия продължава да зависи от произведени в чужбина микрочипове за военното производство.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com