Витанов със смразяваща прогноза за Украйна

Докога ще продължи войната?

Витанов със смразяваща прогноза за Украйна | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов публикува ежедневния си анализ на войните. Във Фейсбук той направи прогноза за продължителността на конфликта в Украйна.

"В Русия подкрепата за Путин е голяма. Войната продължава значи, а руската армия настъпва полека. Вместо да гледаме превземането на Токмак, гледаме акво става при топ украинската крепост в Донбас – Авдеевка.

В САЩ подкрепата за Украйна спада. Новата помощ не е гласувана. Отлага се значи, защото руската армия не показва никакви признаци на изтощение и никакво желание да загуби войната. Виж, украинската армия е изтощена.

Международната коелиция срещу руската мечка включва подлайващи пинчери и тук – таме нещо по-едро (не става дума за нас, ние сме от пинчерите) , а големите животни от глобалния юг нещо не щат да се включват.

Чичо Дончо изолациониста води в проучванията за президент в САЩ. Чичо Дончо вижда, че САЩ е в позиция на imperial overstretch и ще се опита да оправи това, като даде почивка на американския гигант. Но това означава, че пинчерите ще бъдат оставени да се оправят сами, поне за някое време. А-ло-у-у-у, пинчерите, чувате ли? По-интелигента политика трябва тук, откога пише Витанов. Насреща както винаги – бауц, бауц, бау-у-уц. Но вие си знаете, че аз нямам много високо мнение за мръсната пяна на повърхноста на водата, самонарекла се елит. Глупост след глупост, тъпотия след тъпотия. Продажничество на националните интереси. И после – що сме в блатото. Ами къде да сме? Блато и мръсна пяна на повърхността - това е положението.

Но горното не значи, че войната ще свърши утре. Стратегията на Запада е ясна – война срещу Русия със западно оръжие и украинско пушечно месо. Докато има украинско пушечно месо. После – сепаративен мир, баба Меца лапа големи парчета украинска територия, там се прави Ваймарска република и се чака 15-на години, докато порасне новото поколение пушечно месо. И айде пак. Ама за целта чичо Дончо не трябва да спечели изборите, трябва да се налеят пари във военно-промишления комплекс и да се храни надеждата, че Русия ще се откаже някой ден от националните си интереси. Надежди говежди, мисля си аз, ама кой ме пита мене.

И тъй, войната продължава."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Чавдар
преди 5 месеца

Толкова ли са пълни тези психиатрий,та не намерят едно местенце на професор Витанов да не вкарва фалшива информация

Откажи