Украйна гърми и трещи, руската армия напредва

Армията на Русия напредва към две села от Запорожка област в Южна Украйна

Украйна гърми и трещи, руската армия напредва | StandartNews.com

Армията на Русия напредва към две села от Запорожка област в Южна Украйна, където тази седмица се засилиха сблъсъците ѝ с войските на Киев. Това заяви днес Владимир Рогов, служител от окупационните власти в региона, назначени от Москва, предаде Франс прес.

"Фронтът се движи, по-специално в две посоки – към Орехов и Гуляйполе, каза той пред РИА Новости.

Тези два града, всеки с по около 15 000 жители преди войната, се намират съответно на 65 и на 100 км югоизточно от град Запорожие – центъра на областта, контролиран от украинските сили.

Според Рогов "инициативата е в наши ръце" и в тези зони се водят сражения.

В сутрешния си бюлетин украинската армия посочи само, че вчера руската артилерия е обстреляла над 15 селища в Запорожка област.

Руската армия заяви вчера, че е провела в този регион "настъпателни операции".

След настъпателни операции частите от Източния военен окръг на Русия заеха по-изгодни рубежи и позиции, посочи в комюнике руското министерство на отбраната, без да добави подробности.

По-рано тази седмица Рогов информира за "силно повишаване на интензивността" на боевете "по цялата линия на фронта" в Южна Украйна.

Допирната линия между украинските и руските войски в Запорожието се е стабилизирала вече от месеци и големи сражения там не е имало за разлика от южната Херсонска област (до ноември) и източната Донецка област, където битките продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай