Синът на Песков - артилерист във войната под прикритие

Баща му потвърди

Синът на Песков - артилерист във войната под прикритие | StandartNews.com

Истина се оказаха подхвърлените думи от Пригожин, че синът на говорителя на Кремъл - Дмитри Песков,  е участвал в офанзивата в Украйна.

Те бяха потвърдени днес от бащата. Това е станало няколко месеца, след като Николай Песков бе обвинен, че се е опитал да се измъкне от възможността да бъде пратен на фронта, предадоха Франс прес и "Известия".

"Той отслужи своя срок във Въоръжените сили на РФ, изпълни конституционния си дълг. Той наистина взе участие в специалната военна операция, той е възрастен човек - той взе решението", каза Песков, но отказа да влиза в повече детайли, като уточни пред "Известия" по телефона, че "това няма отношение към неговата работа".

В събота ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че 33-годишният Николай Песков е служил храбро и героично в Източна Украйна в продължение на шест месеца.

Пригожин поясни, че Песков-младши е бил там под друга самоличност, присъствието му е било пазено в тайна и той е обслужвал реактивна система за залпов огън "Ураган" на силите на "Вагнер", пише БТА.

"Разбира се, за руския народ това е една необичайна ситуация, защото всички са свикнали децата на елита да бъдат укривани от родителите им", коментира Пригожин.

След изявленията на Пригожин тогава в. "Комсомолская правда" публикува интервю с Николай Песков, в което той казва, че е избрал да се бие, за да изпълни дълга си и, че е получил медал за военните си подвизи.

На 22 април Песков-младши разказа подробности за близо 6-месечната си служба, по време на която не е разкривал нито истинското си име, нито фамилията си

"Вземи го като прост артилерист". Песков помолил Пригожин за сина си

По думите му семейството му го е подкрепило да замине на фронта, но не веднага. В ефира на "Соловьов лайв" дори бяха излъчени кадри с участието на Николай Песков в зоната на бойните действия, които датират от края на януари и са заснети край Соледар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай