Руски ракети свистят в Украйна, как си отмъщава Киев

Нови руски ракетни атаки са довели до прекъсвания на електрозахранването

Руски ракети свистят в Украйна, как си отмъщава Киев | StandartNews.com

Украинските власти съобщиха за нови руски ракетни атаки, които са довели до прекъсвания на електрозахранването, a Русия каза, че силите на Украйна са обстрелвали населени места в Донецк с натовска артилерия, предоха ДПА и ТАСС.

Андрий Ермак, ръководител на президентската канцелария в Киев, заяви, че ракетите са били изстреляни от самолети в окупираните от Русия райони на Украйна.

Като превантивна мярка за предотвратяване на по-нататъшни щети е прекъснато електрозахранването в столицата Киев и околностите ѝ, както и в индустриалната зона на Днепропетровск и в черноморския регион на Одеса, съобщи украинската частна енергийна компания ДТЕК.

Съобщава се за най-малко два снаряда в Хмелницка област в Западна Украйна.

Военният губернатор на черноморската Николаевска област Виталий Ким публикува снимка на предполагаема руска ракета в канала си в  "Телеграм“. Той предупреди, че две ракети са прелетели над региона в западна посока.

Украинските въоръжени сили също така съобщиха, че две руски крилати ракети "Калибър" са били изстреляни от кораби на руския Черноморски флот.

Същевременно ТАСС съобщи, че тази сутрин украинските въоръжени сили са обстрелвали шест пъти населени райони на Донецк.

Град Донецк е бил обстрелван от украинските войски три пъти. Киевският, Куйбишевският и Петровският район на града са били обстрелвани с артилерия на НАТО със 155-милиметрови снаряди.

Нанесени са удари и по Горловка, Зайцево и Ясинувата. Общо 24 снаряда са били изстреляни по населените места в Донецк.

Данните на двете страни не са потвърдени от независими източници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай