Нова драма в Украйна! Къде удари Русия

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали

Нова драма в Украйна! Къде удари Русия | StandartNews.com

Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщи Асошиейтед прес.

В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от "масиран ракетен обстрел" на цялата територия на Украйна. За множество експлозии се съобщава и в Днепър, където са повредени два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и Ровненска области призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари. Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която ракета попадна и в Полша, предаде БТА.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече ударите по енергийни обекти "наивна тактика на страхливи неудачници". В Телеграм той написа: "Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци''. Ермак призова украинците да не пренебрегват сирените за въздушна тревога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай