Наш военен експерт обвини Кремъл в тероризъм

Но с този интензитет на атакуване “Русия няма да издържи още дълго”

Наш военен експерт обвини Кремъл в тероризъм | StandartNews.com

Централен район на украинската столица беше разтърсен от експлозии рано тази сутрин, за втори път в рамките на една седмица, а кметът на Киев Виталий Кличко каза, че са пострадали няколко жилищни сгради. За момента няма данни за жертви.

Андрий Ермак – началник на президентската канцелария, каза, че днешните атаки са били извършени с т. нар. дронове самоубийци. „Руснаците си мислят, че това ще им помогне, но подобни действия представляват просто техните конвулсии“, написа Ермак в Телеграм.

През последните седмици Украйна съобщи за поредица руски атаки с дронове „Шахед-136“ – иранско производство. Иран отрича да доставя дронове на Русия, а Кремъл не е коментирал. Русия отрича да взима на прицел цивилни в наричаната от Москва „специална военна операция“ в Украйна.

Не на такова мнение обаче е бившият заместник-министър на отбраната и военен експерт Тодор Тагарев. Според него атаките са поредното потвърждение, че за Кремъл използването на терористична тактика и стратегия нещо напълно приемливо.

“Една от новите цели и фокус на руските атаки е енергийната инфраструктура на Украйна. С тези свои удари Русия успява да изключи ел. захранването на големи градски райони, но украинците успяват доста бързо да възстановят енергоподаването. Въпросът доколко Русия ще има капацитета да продължи масирано да нанася такива удари”, коментира Тагарев пред телевизия НоваНюз.

Той е категоричен, че страната ни трябва да направи всичко необходимо да подпомогне Украйна, която “се нуждае много спешно от укрепване на противоракетната и противовъздушна отбрана”, като търсим помощ от наши съюзници.

Само ракетните удари от миналия понеделник са стрували на Русия около 500 млн. долара, посочи проф. Тагарев и заключи, че с този интензитет на атакуване “Русия няма да издържи още дълго”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай