Медведев скочи, ругае бясно западните лидери

Ние не се затваряме от никого, подкрепяме всяко разумно предложение, казва още Медведев

Медведев скочи, ругае бясно западните лидери | StandartNews.com

"Правителствата на европейските държави, особено бедните балтийски, побеснелите поляци и финландците, бягащи от НАТО, се надпреварват кой ще говори по-гневно за желанието си да скъсат всички отношения с Русия. Буквално: ние презираме руснаците и не искаме да ги пуснем никъде. Отмяна на визите. Забравете книгите. Не вижте снимки. Чуйте музиката. Газ и петрол - няма да вземем. Въпреки че не ... второто е по-трудно, особено в очакване на студена зима. Но засега всички европейски политици се опитват да са в тон - никакви връзки с руснаците. Отсега нататък и завинаги!", пише в Телеграм пост заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, предаде Дарик.

"Но обикновените граждани, съдейки по резултатите от проучванията на общественото мнение, не са загубили здрав разум. Повече от половината жители на страните от ЕС изобщо не са склонни да прекъсват контактите си с Русия. Те искат пълноценна връзка, както е било преди. Нормални лични контакти, руски енергийни ресурси в котелни, наш пазар за нашите продукти, успешна търговия, нашите туристи в нашите музеи и кафенета", пише още Медведев.

"От три четвърти до 90 процента от гражданите на ЕС категорично не искат да участват във военните действия на страната на режима в Киев. Въпреки че, съдейки по социологическото проучване, това все още не се изключва от малоумните европейски политици...", пише още в разгневения си пост в Телеграм Медведев.

"Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички неща. Ние не се затваряме от никого, подкрепяме всяко разумно предложение", категоричен е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия.

"Вярно, на свой ред бихме искали да видим как гражданите на Европа не само изразяват тихо недоволство от действията на своите правителства, но и казват нещо по-разбираемо. Например, призовават ги да отговарят, наказвайки ги за очевидната им глупост. Особено ако „цената за европейската демокрация“ е студът в апартаментите и празните рафтове в хладилниците, такава „демокрация“ е за луди", казва Медведев.

"Ето защо четири кабинета на министри в Европа вече подадоха оставки за кратко време. Там отиват. И това явно не е краят. Гласовете на избирателите са мощен лост за влияние и върху най-измръзналите политици. Така че действайте, европейски съседи! Не мълчете. Потърсете сметка на глупаците си. И ние ще те чуем. Ползата е очевидна - през зимата в компанията на Русия е много по-топло и по-удобно", завършва поста си Медведев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай