Лондон смрази Украйна с тази новина

Относно настъплението на Русия

Лондон смрази Украйна с тази новина | StandartNews.com

Руската армия изглежда способна да компенсира огромните си загуби на бойното поле в Украйна и да продължи настъплението си.

Това съобщиха в ежеседмичния си анализ на войната, публикуван в X, от британското Военно разузнаване.

Според техните данни между февруари 2022 г. и януари 2024 г. руските войски са загубили приблизително 2600 основни бойни танка и 4900 други бронирани бойни машини в Украйна.

Но загубите им през 2023 г. са с около 40% по-малки от тези през 2022 г.

Британското разузнаване счита, че е много вероятно по-малките загуби да се дължат на все по-позиционния характер на войната и на това, че Русия прекара значителна част от годината в отбрана.

Но от октомври 2023 г. руските сухопътни сили в Източна Украйна отново преминаха в настъпление.

В този период руските загуби се увеличават и възлизат на близо 365 танка и 700 бронирани бойни машини при много малки териториални придобивки.

Но според британското разузнаване Русия вероятно може да произвежда най-малко 100 танка на месец и така да запази способността си да замества загубите на бойното поле и да продължи това ниво на настъпателни действия в обозримо бъдеще, пише "Вести".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи