Сряда,

Ето кои държави изпращат оръжия на Украйна

От: Агенция Стандарт -
3884
Ето кои държави изпращат оръжия на Украйна
A
A
A

20 страни поеха ангажимент да предоставят оръжия на Украйна, за да ѝ помогнат да се изправи срещу руските сили, заяви на пресконференция в Пентагона американският министър на отбраната Лойд Остин.

"Множество страни ще предоставят артилерийски боеприпаси, системи за брегова охрана, танкове и други бронирани машини, които са необходими" на армията на Киев, добави той след заседание на Контактната група за отбрана на Украйна.

Държавите, които обявиха нови пакети от помощ, включват Италия, Дания, Гърция, Норвегия и Полша, каза още Остин пред репортери. Дания ще предостави пускова установка с харпун и ракети за защита на бреговете на Украйна, допълни той

"Ние напълно разбираме с какво се сблъсква Украйна. Залогът на тази война се простира далеч отвъд Европа", подчерта американският военен министър, предаде БНР.

Председателят на Обединените началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, който също присъства на брифинга, посочи, че САЩ все още са "твърде далеч" от какво и да е повторно въвеждане на американски сили в Украйна. Той също така обясни, че Пентагонът е успял да възстанови комуникационните линии с руските въоръжени сили, но отказа да даде повече подробности.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com