Чакат важно съобщение от Путин! Готви ли се нова офанзива?

Явно или се подготвя офанзива, или се готви нова организация на действията в Украйна

Чакат важно съобщение от Путин! Готви ли се нова офанзива? | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин ще направи важно съобщение тази седмица, твърдят руските държавни медии. Същевременно Путин е очакван в Минск за разговори с беларуския президент Александър Лукашенко.

Журналистът Валерий Тодоров смята, че не е задължително споменатото от руските медии важно съобщение на Путин да бъде направено по време на визитата му в Минск. "Явно или се подготвя офанзива, или се готви нова организация на действията в Украйна. Заговори се, че снабдяването в тила в недобра кондиция и доставката на храна в окупираните области е затруднена. Има подозрения, че Беларус може да се включи по-активно в бойните действия. Може да се окажат верни и двете версии", предположи той.  

По думите му Путин повече от 3 години не е бил в Беларус, така че визитата му е опит за подкрепа на диалога между двете страни. "Може би трябва да изключим намеса на беларуски военни части в Украйна, а по-скоро логистична помощ. Появи се информация, че Украйна е готвела покушение срещу началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов, но САЩ са ги спрели заради опасността от по-сериозна война", каза Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай