Понеделник,

Британското разузнаване разкри нов свръхсекретен план на Русия

От: Иван Ангелов -
2961
Британското разузнаване разкри нов свръхсекретен план на Русия
A
A
A

Русия е готова да създаде нова елитна ударна авиационна група с кодово име "Щорм", която да действа над Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания, пише News.bg.

Предполага се, че подразделението ще се състои от най-малко една ескадрила изтребители фронтови бомбардировачи Су-24 и Су-34, както и от ескадрила ударни хеликоптери.

Съчетанието на тези типове самолети предполага, че основната роля на групата ще бъде изпълнението на мисии за наземно нападение.

Достоверни съобщения в руските медии сочат, че руското министерство на отбраната има за цел да привлече висококвалифицирани и мотивирани пилоти, като предлага големи финансови стимули и набира пенсионирани летци.

Британското разузнаване отбелязва, че създаването на групата е показателно за това, че според Русия редовните авиационни ескадрили от състава на военновъздушните ѝ сили са се представили незадоволително в основната си функция да нанасят въздушни удари по украинските линии.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com