Четвъртък,

Боеве и жертви в Украйна, лъч надежда за край на войната

От: Иван Ангелов, сн. архив -
2103
Боеве и жертви в Украйна, лъч надежда за край на войната
A
A
A

По последна информация един човек е загинал, а 15 са ранени при руска атака срещу Николаевска област в Южна Украйна тази нощ. Атаката е извършена към 1 часа с четири противовъздушни ракети ЕС-300, съобщават местните власти.

Една от ракетите е ударила многоетажна жилищна сграда, а друга - частен дом.

Междувременно продължават боевете за Бахмут. Говорител на източната група украински сили, че през последните 24 часа руските сили са атакували 324 пъти.

Във вечерното си видеообръщение, украинският президент Зеленски отбеляза след проведения разговор с китайския си колега Си Цзинпин, че Китай представлява "възможност" в мирния процес.

"Днес проведох дълъг и доста рационален разговор с лидера на Китай. Обикновено този тип разговори се разглеждат като възможност за създаване на нови възможности. Точно сега има възможност да се даде нова енергия на отношенията между Украйна и Китай. Също така имаме възможност да използваме политическата мощ на Китай за укрепване на принципите и правилата, върху които трябва да се гради мирът. Украйна и Китай, както и абсолютното мнозинство в света, са еднакво заинтересовани от укрепването на суверенитета на нациите и териториалната цялост и от спазването на основните правила за сигурност, особено по отношение на недопустимостта на заплахите за използване на ядрено оръжие и разпространението на ядрено оръжие по света", заяви Зеленски.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com