Близки на Путин се оплакаха от тежък провал в Украйна

Ситуацията в Запорожието става все по-тежка за руснаците

Близки на Путин се оплакаха от тежък провал в Украйна | StandartNews.com

Страната ни не успя да постигне нито една от предварително обявените цели на "специалната военна операция" в Украйна. Това се оплака Константин Затулин, едно от лицата на путиновата партия "Единна Русия" и първи заместник-председател на комисията по интеграция и връзки в рамките на Евразийския съюз.

"Какви бяха нашите цели - денацификация, демилитаризация, неутралност на Украйна и защита на хората в Донецката и Луганската народни републики. По коя от тях постигнахме резултати? По никоя", заяви Затулин.

Висшият руски чиновник говори на специален форум "Каква Украйна ни е нужна", който е организиран от "Единна Русия".

На фона на "руските успехи" в Украйна, един от известните руски пропагандисти Александър Сладков, военен кореспондент на "Известия", се оплака в Телеграм, че ситуацията в Запорожието става все по-тежка за руснаците. По нас постоянно стрелят с артилерия, а нашият отговор е нула. Знам много лоши детайли, но няма да говоря публично за тях.

Друг известен образ в руското Телеграм пространство - Игор Гиркин, бивш силов министър на т.нар. ДНР и осъден на първа инстанция в Хага за свалянето на полет MH17, също говори с тежки думи: "Ако врагът наистина беше решил да направи мащабна офанзива към Белгород, то ще разочаровам тези, които вярват, че щяхме да се справим чудесно и перфектно", заяви Гиркин и обяви, че като нищо украинците са щели да стигнат до предградията на Белгород.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай