УНСС - ковачница за премиери

Министърът на образованието проф. Галин Цоков: УНСС, бъдете все така иновативни!

УНСС - ковачница за премиери | StandartNews.com
  • Министърът на образованието проф. Галин Цоков: УНСС, бъдете все така иновативни!
  • Сред вас стоят бъдещите управленци на България, каза ректорът на студентите

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков и председателят на Студентския съвет Илиян Чабуклийски на тържествената церемония по откриването на академична 2023 – 2024 година

 

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков беше специален гост на откриването на академичната учебна година в най-големия икономически университет в Югоизточна Европа. В словото си той се обърна към първокурсниците: "Вие сте избрали университет, който не само ще ви подготви на високо ниво, не само ще ви даде любовта към знанието и науката, но ще ви отвори път за една много успешна реализация в живота - нещо, което трябва да прави всеки съвременен университет. Затова още веднъж искам да поздравя и ректорското ръководство, и преподавателите в университета, тези

  • над 500 водещи преподаватели

в нашата страна, и вас, с откриването на новата учебна академична година 2023-2024.  На добър път и бъдете все така иновативни и всичко най-добро!"

Министър Цоков написа и посвещение в Златната книга на УНСС, което прочете пред пълната зала. Книгата съществува от основаването на университета преди 103 години и в нея своите послания са оставили редица известни личности.

"УНСС да съхрани своите 100-годишни традиции на функциониране, но, от друга страна, да бъде иноваторът, който ще промени българското висше образование и ще го направи адекватно на Индустрия 5.0.", написа Цоков.

В словото си проф. д-р Димитър Димитров отдели специално внимание на първокурсниците: "Разбирам вълнението, което вие сега изпитвате, прекрачвайки прага на вече и вашата алма-матер. Това е важна стъпка, която е резултат от сериозните и задълбочени усилия, които сте положили през изминалата учебна година. Мога да ви уверя, че сред вас стоят бъдещите управленци на България - предприемачи, икономически анализатори, съветници, министри и президенти. Защото УНСС е

  • трамплин за таланти, формира елита на нацията

десет министър-председатели на България, както и изпълнителният директор на Международния валутен фонд са наши възпитаници".

По време на церемонията един от отличниците на випуска Зорница Мичева, магистър по "Право", предаде символично историята на УНСС на първокурсника Васил Петров, специалност "Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на английски език", редовно обучение. Той е един от студентите, приети с най-висок бал в УНСС.

"Бих искала да уверя всички първокурсници, че УНСС е мястото, където ще получат ценни знания и умения за бъдещата си професия. Вдъхновявайте се от вашите преподаватели и черпете от техния богат опит", препоръча на първокурсниците Зорница Мичева.

"Ние първокурсниците сме наясно, че няма да бъде лесно: ще има трудни моменти, ще има безсънни нощи, ще има немалко изпити, но пътят към успеха винаги е осеян с препятствия. Ние го осъзнаваме и имаме желанието, амбицията и волята да го извървим. Сигурен съм за себе си, както и за останалите първокурсници, че имаме желанието да допринесем за развитието на икономическата среда в България и вярвам, че след като преминем през обучението на УНСС, ще придобием нужните квалификация и умения, за да го направим", каза Васил Петров.

 

Горд съм с новата визия на университета

ДАНИЕЛ ПАРУШЕВ, председател на Националното представителство на студентските съвети

Изключително горд съм, че през последните четири години видяхме една нова визия в управлението и развитието на УНСС. Заслугата на това ректорско ръководство е не само подобряването на материалната база, откриването на новия учебен корпус и реновирането на общежитията, а най-вече умението на ректора да сформира един качествен екип, който успя да възстанови добрия дух и доброто име на Университета.

 

 

Изградихме академичен мост между Китай и България

Н. Пр. Г-Н ДУН СЯОДЗЮН, Посланик на Китайската народна република в България

Уважаеми господи Ректор,

Радостен съм, че реализирахме толкова добро сътрудничество през последните години между Шанхайския университет "Дзяо Тун" и УНСС. Редица преподаватели и студенти посетиха Шанхай за обучение или обмен. В същото време китайските преподаватели предложиха избираеми курсове във вашия университет, като по този начин изградиха мост за академичен обмен между Китай и България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай