Европейски подарък за ЧРД на Стандарт

Международно признание от Европа Ностра и Атинския хъб за културно наследство

Европейски подарък за ЧРД на Стандарт | StandartNews.com
  • Международно признание от Европа Ностра и Атинския хъб за културно наследство

Специален подарък за 31-вия рожден ден на "Стандарт" направи най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство на Стария континент Европа Ностра. Цялото ръководство на културната институция, която работи в партньорство с Европейската комисия, определи медията ни като защитник на споделените европейски ценности и ни поздрави за дългогодишното отстояване на каузата за опазването на културното и природното наследство в България и в Европа като цяло.

"В деня, в който Стандарт Медия празнува 31 години от създаването си, ви поздравяваме от сърце и ви желаем успех в бъдещите начинания в полза на предоставянето на качествени медийни услуги в България", написаха генералният секретар на Европа Ностра Снешка Михайлович, вицепрезидентът на Европа Ностра Пийт Яспър и Лидия Карас, член на Съвета на Европа Ностра и президент на Elliniki Etairia. Поздравът на Карас е и от името на Атинския хъб за културно наследство.

Много горди сме, че можем да разчитаме на Стандарт Медия като защитник на споделените ни европейски ценности и особено на каузата за опазването на културното и природното наследство в България и в Европа като цяло, пишат Михайлович, Яспър и Карас.

Особено благодарни сме за вашия ангажимент за популяризирането на "Чудесата на България", който беше признат с връчването на една от нашите Награди за европейско наследство на Европа Ностра, които се организират от Европа Ностра в партньорство с Европейския съюз, се казва още в посланието на институцията до "Стандарт".

Също така очакваме с нетърпение да популяризираме заедно в бъдеще "Чудесата на Балканите", които са част от споделената история и наследство на Европа, се казва в писмото. През ноември "Стандарт" и Общество "Културно наследство" - представителят на Европа Ностра в България, организират в София мащабен форум "Чудесата на Балканите - споделена памет за общо бъдеще".

Пожелаваме ви много успехи и още много години във вашия компетентен и всеотдаен ангажимент за предоставяне и популяризиране на качествени медийни услуги в България и за популяризиране на множеството ценности на културното и природно наследство за бъдещето на България и нашата Европа, заявяват Михалович, Яспър и Карас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай