Денят на щастливото равновесие. Какво не трябва да забравяме на 23.09.

Почистете къщата, освободете се от лошите спомени, пребройте жълъдите

Денят на щастливото равновесие. Какво не трябва да забравяме на 23.09. | StandartNews.com
  • Какво не трябва да забравяме на 23 септември
  • Почистете къщата, освободете се от лошите спомени, пребройте жълъдите

Време е да се събират плодовете, в пряк и в преносен смисъл, дарени ни от отминалото лято. Да се направи анализ на всичко постигнато до момента и да се фокусираме върху бъдещите си планове през следващите три месеца. Равноденствието символизира борбата между доброто и злото, между тъмнината и светлината.

Тази година то настъпва на 23 септември точно в 8,49 ч. сутринта. Датата, която совите очакват с нетърпение, но поклонниците на слънцето се страхуват. И за това има основателна причина: оттогава навлизаме в есента и ще губим средно по 4 минути слънчева светлина всеки ден до 22 декември, когато настъпва зимното слънцестоене.

Есенното равноденствие носи астрономическата есен, но не и носталгията. Това е много силен енергиен ден, изпълнен с положителни вибрации, по време на който се правят молитви, медитации или други духовни практики, активиращи енергиите. Затова и някои го наричат щастливото равноденствие.

  • Време е за важните решения

А помощ ще ни даде Слънцето, което е във Везни, защото това е конфигурацията, която задава структурата на връзките и партньорствата, активира необходимостта от хармония, направлява ни как да излезем дипломатично от сложни житейски ситуации. Всъщност, най-силната страна на Везните от целия зодиак е, че те се справят най-добре с партньорствата. Зачитат позициите на другите, търсят общественото мнение, а не държат само на личната преценка.

Тези астрологични влияния задават и тенденцията за следващите три месеца - избор, трансформация и взимане на решения.

Затова и денят на есенното равноденствие е идеален за започване на нови проекти или за приключване на отдавна планирани задачи

Добре е да приветствате изгрева и залеза.

  • Намерете време за час разходка сутринта или вечерта

Направете физически упражнения, особено сутринта, за да активизирате своята енергетика.

Който практикува йога и знае поздрава към Слънцето, необходимо е да направи поне 3 рунда Сурия Намаскар. Благодарете на Вселената за всички хубави неща, които сте получили до момента.

В деня на есенното равноденствие, когато природата е в хармония, послушайте интуицията си и последвайте зова на сърцето си. Това може да ви помогне да вземете добри решения. Използвайте този ден да се освободите от трудните спомени и ненужните емоции, намерете сили да простите.  Освободете се и от ненужни вещи, почистете, подредете и хармонизирайте пространството около себе си. Фокусирайте се върху своите цели и желания, анализирате дали е правилна посоката, в която вървите. Направете конкретни планове за действие.

Не се поддавайте на депресия, запазете весело настроение. Емоционалната хармония помага за привличането на късмет и просперитет през цялата зима.

Непременно почистете дома си. Освежаването на домашно пространство може ще привлече положителната енергия. Вдигнете завесите, за да пуснете слънчевата светлина в дома си. Светлото и проветриво пространство насърчава благосъстоянието.

От древността денят на есенното равноденствие се използва като прогноза за зимата.

Ако на 23 септември е слънчево, очаквайте късно захлаждане. Това може да бъде чудесен сигнал за тези, които планират да се насладят на топлата есен дълго време и да не бързат с подготовката за зимата.

  • Ако на този ден има много жълъди

се очаква снежна зима. Съберете ги, за да сте готови за радостите на зимата, а не за несгодите.

Ако огледате върбите и те са с окапали листа, това е сигурна поличба, че се чака студена зима. Проверете отоплението и бързо стегнете топлите дрехи.

Дори да не вярвате в знаците, не пропускайте да се насладите на този ден, да откриете истинските си желания, да намерите вътрешната си хармония и да си обещаете, че каквито и предизвикателствата да се изправят през есента и зимата, мисълта за новото начало и пролетта винаги ще си зарежда с нова сила.

И не забравяйте - следващата точка за сверяване на вътрешната посока за всеки идва чак след 3 месеца - на 21 декември, когато ще настъпи Зимното слънцестоене. Тогава Слънцето ще навлезе в Козирог, астрономическата зима ще е факт, а с нея и приближаването на Коледното чудо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай