Делегация рекламира Банско в Брюксел

Делегация рекламира Банско в Брюксел | StandartNews.com

Презентация на уникални места и исторически забележителности в Банско ще бъде направена в Брюксел. Събитието ще стане факт на 14 март в Комитета на регионите в европейската столица по покана на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел.

Кметът на курорта Георги Икономов ще е начело на делегацията, която ще рекламира уникалните дадености на общината за целогодишен туризъм и инвестиции. в Брюксел. Проявата под мотото „Банско: природа, традиции, модерност" ще покаже клипове, заснети с дрон, ще разкрие градът и околностите му като район, в който годишните времена не са просто сезони. Бързи писти, знаменито гостоприемство, богат културен афиш през цялата година, кулинарни изкушения, уют, удобства и много история – това е Банско, което ще видят гостите. Местни самодейци ще пресъздадат спецификата на банския фолклор.

Ще се проведе и дискусия за възможностите за развитие на потенциала на европейските планински райони чрез подобряване на регионалното сътрудничество. Специално участие ще вземат председателят на Групата на ЕНП в Комитета на регионите д-р Михаел Шнайдер и евродепутатът Херберт Дорфман.

„Представянето на Банско там ще помогне за задълбочаване на контактите с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони. Нашият град има какво да покаже пред европейските ни приятели. Нашата култура, история, кухня и бит имат своето запазено място сред европейското семейство", категоричен е кметът Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай