60 баби посрещат 200 гости за Нова година в Пирин планина

60 баби посрещат 200 гости за Нова година в Пирин планина | StandartNews.com

60-те жители на гоцеделчевското село Делчево се стягат да посрещнат 200 туристи за Нова година. Повечето гости са от София. Всичко е резервирано и капарирано далеч преди настъпването на новата 2016 година, няма нито едно свободно легло. "Модерни хотели по курортите се чудят как да привлекат гости, а при нас вече всичко е пълно. Знаем как да посрещнем туристите, няма да се изложим", твърдят бабите.

Всички къщи за гости, които са близо 15, са заети отдавна. Гостите са платили минимум за 3 нощувки, но повечето са броили пари за 4 нощувки - от 30 декември до 3 януари. „Напливът наистина е огромен. Преди два дни отказах на редовни клиенти, които искаха за пета поредна година до празнуват Нова година в селото ни", разкриват жителите на селището.

В населеното място в последните десетина години се вдигнаха много модерни къщи – не само нови, но и се ремонтираха стари постройки. Броят на леглата за гости в селището вече надхвърля 200. Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Според големината на домовете и броят на спалните помещения.

Къщи за 10-12 души струват между 200 и 300 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 140-150 лева. В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е поне 400 лева. Във всички има телевизори, санитарни възли, бани, интернет, а в някои дори джакузи, увери управникът на курортното селище. Заради бума на туристи в Делчево отвориха врати цели 4 заведения, за да има къде гостите да купонясват на празниците. Направиха се и два паркинга за автомобилите на туристите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай