Затварянето на фабриката на Tesla в Шанхай заради Covid спря възхода на компанията

Мъск определи двете фабрики като „гигантски пещи за пари“, които „губят милиарди долари“

Затварянето на фабриката на Tesla в Шанхай заради Covid спря възхода на компанията | StandartNews.com

Tesla обяви, че е доставила 254 695 автомобила през второто тримесечие на 2022 г., което е около 18 процента спад спрямо предходното тримесечие. Докладът, който беше публикуван на сайта на Tesla означава край на почти двегодишна серия от рекордни тримесечни доставки за компанията на Илон Мъск. Причината за това са продължителните спирания на фабриката на компанията в Шанхай, свързани с COVID.

От Tesla казват, че автомобилите Model 3 и Model Y съставляват 238 533 от тези доставки, докато 16 162 са за превозните средства Model S и Model X. Що се отнася до производствената страна на нещата, Tesla твърди, че е успяла да направи общо 258 580 автомобила.

Китай e от решаващо значение за издигането на компанията до статута й на един от най-ценните производители на автомобили в света. Но Shanghai Gigafactory на Tesla беше поставена в привидно безкрайна верига от отваряния и затваряния през последните месеци, което се дължеше на COVID мерките.

През март Tesla затвори фабриката си в Шанхай за два дни на фона на скока на случаите на COVID-19 и след това още веднъж през април, докато Шанхай продължава да се бори с блокажа в целия град . Заводът в Шанхай е най-големият на компанията, произвеждащ както Model 3s, така и Model Ys.

Tesla наскоро отвори първата си европейска фабрика в Берлин, Германия, и проведе „кибер родео“, за да отпразнува голямото откриване на своята Gigafactory в Остин, Тексас – и двете могат да помогнат за компенсиране на производствените проблеми, причинени от свързаните с COVID блокировки в Шанхай. Мъск наскоро описа и двете фабрики като „гигантски пещи за пари“, които „губят милиарди долари“, тъй като ограниченията на веригата за доставки продължават да възпрепятстват плановете на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай