Застрахователи наблюдават ръст на исковете, свързани с VR

Не всички полици обаче покриват щети, нанесени в резултат на използването на шлемове за виртуална реалност

Застрахователи наблюдават ръст на исковете, свързани с VR | StandartNews.com

Ако някога сте опитвали VR шлем и сте играли игра във виртуална реалност, знаете колко забавно и поглъщащо може да бъде това. Усещането често може да ви обърка, защото се чувствате така, сякаш сте се пренесли в друг свят. Така понякога забравяте, че не трябва да се местите много и да ходите, защото можете да се ударите в нещо.

Попадали ли сте във виртуалната реалност веднъж, няма да сте никак изненадани от все по-честите истории или клипове в мрежата, в които се виждат хора, които падат, блъскат се в дивани и дори чупят телевизори, докато играят VR игра. Всъщност нарастването на популярността на VR е стигнало дотам, че според британската застрахователна компания Aviva в момента се наблюдава ръст на исковете, свързани с VR.

Кели Уитингтън, директор на отдел "Имуществени претенции" на Aviva в Обединеното кралство, заявява пред The Guardian: "Когато новите игри и джаджи стават популярни, често виждаме, това да се отразява на претенциите на нашите клиенти. В миналото сме наблюдавали подобни тенденции, включващи инциденти с телефони, фитнес игри и дори такива като контузии с фиджет спинери."

От компанията твърдят, че са наблюдавали около 31% увеличение на исковете още през 2021 г., което е увеличение с около 68% от 2016 г. насам. Те също така отбелязват, че доста често срещан иск е за счупени телевизори, при които геймърите прекаляват с ентусиазма. Не всички застраховки обаче покриват така нанесени щети.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай