Неделя,

Застрахователи наблюдават ръст на исковете, свързани с VR

От: Кристиан Антонов -
Застрахователи наблюдават ръст на исковете, свързани с VR
A
A
A

Ако някога сте опитвали VR шлем и сте играли игра във виртуална реалност, знаете колко забавно и поглъщащо може да бъде това. Усещането често може да ви обърка, защото се чувствате така, сякаш сте се пренесли в друг свят. Така понякога забравяте, че не трябва да се местите много и да ходите, защото можете да се ударите в нещо.

Попадали ли сте във виртуалната реалност веднъж, няма да сте никак изненадани от все по-честите истории или клипове в мрежата, в които се виждат хора, които падат, блъскат се в дивани и дори чупят телевизори, докато играят VR игра. Всъщност нарастването на популярността на VR е стигнало дотам, че според британската застрахователна компания Aviva в момента се наблюдава ръст на исковете, свързани с VR.

Кели Уитингтън, директор на отдел "Имуществени претенции" на Aviva в Обединеното кралство, заявява пред The Guardian: "Когато новите игри и джаджи стават популярни, често виждаме, това да се отразява на претенциите на нашите клиенти. В миналото сме наблюдавали подобни тенденции, включващи инциденти с телефони, фитнес игри и дори такива като контузии с фиджет спинери."

От компанията твърдят, че са наблюдавали около 31% увеличение на исковете още през 2021 г., което е увеличение с около 68% от 2016 г. насам. Те също така отбелязват, че доста често срещан иск е за счупени телевизори, при които геймърите прекаляват с ентусиазма. Не всички застраховки обаче покриват така нанесени щети.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички