YouTube ще добави много нови функции, подобни на тези на TikTok, в Shorts

От днес компанията добавя възможността за запис на видеоклип до друг клип, подобно на функцията TikTok Duet

YouTube ще добави много нови функции, подобни на тези на TikTok, в Shorts | StandartNews.com

YouTube активно разширява възможностите на своята услуга за кратки видеоклипове Shorts, включително добавяйки функции, заимствани от TikTok. Новите функции включват вертикално предаване в реално време, паралелно записване и допълнителни инструменти за създаване на кратки филми от дълги видеоклипове в YouTube.

YouTube експериментира с добавянето на предварителни изгледи на предавания на живо към каналите на потребителите на Shorts. Зрителите могат да гледат дадено предаване и след това да прелистват канал, пълен с други предавания. Функциите за монетизиране на авторите, като платен чат и платени абонаменти, също ще бъдат достъпни в този канал.

Публикуването на видеоклипове на живо може да помогне на авторите да намерят нова аудитория с Shorts. Няма как да не направим паралел с TikTok, който набляга на видеото на живо като начин за продажба на продукти, прецизиране на целевите аудитории и организиране на оживени виртуални събития, които увеличават ангажираността. YouTube обеща появата на видеоклипове на живо в цял екран през следващите месеци.

Компанията въвежда и нови функции за създаване на кратки видеоклипове. В момента се тестват нови инструменти за създаване на кратки видеоклипове от хоризонтален клип в YouTube, включително възможност за мащабиране и изрязване на оригиналния видеоклип. Създателите на къси видеоклипове ще получат и нова функция, която предлага извличане на аудиоклипа и ефекта, използвани в оригиналния видеоклип. Аудиото ще започва от същата времева марка като клипа на потребителя.

От днес компанията добавя възможността за запис на видеоклип до друг клип, подобно на функцията TikTok Duet. Функцията, наречена Collab, ще включва множество оформления, а създателите ще могат да използват ефекта в кратки и обикновени видеоклипове в YouTube.

YouTube влезе в сериозна конкурентна битка с доминиращата роля на кратките видеоклипове на TikTok. В стремежа си да привлече повече създатели YouTube наскоро понижи квалификационните си изисквания за монетизация в платформата, като отвори някои от функциите на партньорската програма на YouTube за създателите с малка аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай