Японци спасяват котки и кучета от жегата с технологични дрехи

Гащеризонът Cool Dog, подходящ и за котки, е създаден по модела на плътно прилепналите якета, които стават все по-популярни сред японските строителни работници и други хора, които прекарват много време на открито

Японци спасяват котки и кучета от жегата с технологични дрехи | StandartNews.com

В Япония измислиха и започнаха да продават специален костюм, чиято задача е да охлади домашните любимци, изправени пред рекордната жега  в страната. В костюма за домашни любимци е вграден малък вентилатор, който улеснява живота на косматия любимец в летните горещини.

"Умното" облекло се състои от 80-грамов вентилатор, захранван с батерия, и дишаща мрежеста пелерина. Цялата структура, когато се сглоби, позволява на студения въздух да циркулира около тялото на животното, съобщава The Guardian.

Идеята за лятна гама дрехи за домашни любимци хрумва на Рей Узава, президент на компанията за дрехи за бременни Sweet Mommy, когато забелязва колко уморен е домашният ѝ любимец чихуахуа от жегата по време на една от разходките.

Гащеризонът Cool Dog, подходящ и за котки, е създаден по модела на плътно прилепналите якета, които стават все по-популярни сред японските строителни работници и други хора, които прекарват много време на открито.

Струва си да се отбележи, че това лято в Япония беше особено горещо. В Токио например от края на юни насам е регистрирана най-дългата гореща вълна. След ранния край на дъждовния сезон температурите се покачват до 35°C в продължение на девет последователни дни.

От жегата страдат не само домашните любимци, но и хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай