Втората руска система за регенериране на кислород е в експлоатация на МКС

Твърди се, че руският екипаж на МКС е завършил тестовете и подготовката за новата система Electron-VM като резервен източник на кислород този месец

Втората руска система за регенериране на кислород е в експлоатация на МКС | StandartNews.com

Държавната корпорация "Роскосмос" съобщава, че втората система за регенериране на кислород, Electron-VM, е пусната в нормална експлоатация на борда на Международната космическа станция (МКС). Той отговаря за поддържането на необходимия газов състав на атмосферата в отделенията на орбиталния комплекс.

Бившият модул Electron-VM се намира в сервизния модул на Zvezda. Той е проектиран така, че да произвежда достатъчно кислород за дишане на до шест души. Капацитетът варира от 25 до 160 литра кислород на час.

Твърди се, че руският екипаж на МКС е завършил тестовете и подготовката за новата система Electron-VM като резервен източник на кислород този месец. Той е поставен на борда на многофункционалния лабораторен модул Nauka.

Процесният модул Electron-VM, разположен в отделението за уплътнение на модула и предназначен за електролитно производство на кислород от воден кондензат, беше успешно интегриран в цикъла за управление на руския сегмент на МКС", се казва в официалното съобщение.

И двете системи са напълно взаимозаменяеми. Това позволява непрекъснато подаване на кислород към екипажа в случай на поддръжка или ремонт на някое от устройствата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай