"Върджин Галактик" ще има втора мисия

Обявената цена на един билет за туристически полет е $450 000

"Върджин Галактик" ще има втора мисия | StandartNews.com

На 10 август "Върджин Галактик" ще отвори прозореца за изстрелване на своята втора мисия, "Галактик 02". Това ще бъде седмият космически полет на компанията и второто комерсиално изстрелване. Трима души ще излетят в космоса. Самата мисия ще се предава на живо на сайта на "Върджин Галактик".

През август 2021 г. компанията възобнови продажбата на билети, прекъсната през 2018 г., за желаещите да летят в суборбиталния космос. В началото на ноември 2021 г. общо около 700 души бяха резервирали места. Сред тях бяха американските актьори Том Ханкс, Леонардо ди Каприо, Анджелина Джоли, певиците Лейди Гага, Сара Брайтман и други.

През февруари 2022 г. компанията обяви, че ще започне да продава билети на широката публика. Обявената цена на един билет за туристически полет е $450 000 (от които $150 000 трябва да бъдат платени веднага като аванс, останалата част от сумата - преди самия полет).

На 29 юни тази година космическият кораб "Юнити" успешно завърши първия си суборбитален полет с търговски екипаж и кацна в Ню Мексико. Екипажът на апарата включваше трима италианци, представляващи военновъздушните сили на страната и Националния изследователски съвет на Италия. Те бяха придружени от инструктор на "Върджин Галактик" и проведоха редица научни експерименти. По време на полета модулът "Юнити" се управляваше от двама пилоти на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай