Virgin Orbit в подготовка за първото си изстрелване на ракета през нощта

То ще бъде на 29 юни

Virgin Orbit в подготовка за първото си изстрелване на ракета през нощта | StandartNews.com

Virgin Orbit прави последните приготовления за своята мисия Straight Up. Очаква се тя да стартира от въздушното и космическото пристанище Мохаве в Калифорния в 22:00 ч в сряда, 29 юни.

Straight Up ще бъде първата мисия на Virgin Orbit от януари 2022 г. и четвъртата като цяло. Целевата орбита за мисията тази седмица е приблизително 310 мили (500 километра) над земната повърхност при 45 градуса наклон, орбита, за която компанията казва, че никоя друга система не е достигнала от Западния бряг.

Докато SpaceX и Rocket Lab използват конвенционално наземно изстрелване, за да изпращат своите ракети и полезни товари в космоса, Virgin Orbit прикачва своя 70-футов ускорител LauncherOne към модифициран Boeing 747 за изстрелване във въздуха. След като самолетът се издигне над облаците на височина от около 30 000 фута, пилотите освобождават бустера, който след това се задейства, преди да пренесе полезния си товар в космоса.

Virgin Orbit казва, че неговата система за изстрелване за малки спътници предлага ключови предимства пред предложенията на конкурентите, тъй като мисиите му могат да се изпълняват по-бързо, от повече места и на по-ниска цена.

Тъй като мисията Straight Up се провежда през нощта, няма да има предаване на живо от събитието. Въпреки това Virgin Orbit обещава да държи заинтересованите хора в течение чрез своите акаунти в Twitter и Instagram.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай