Петък,

Услугата за аудиокниги на Spotify се разширява в Канада

От: екип на Стандарт -
433
Услугата за аудиокниги на Spotify се разширява в Канада
A
A
A

Все още сравнително новата услуга за аудиокниги на Spotify се разширява в Канада, обяви компанията, предоставяйки изживяването както на английски, така и на френскоговорящи клиенти. Стартиран миналата есен, Spotify  първоначално дебютира аудиокниги само за потребители в САЩ с каталог от около 300 000 заглавия. По-късно пусна опцията за пазаруване на аудиокниги на други англоезични пазари през ноември.

С днешното разширение Spotify казва, че каталогът му е нараснал до 350 000 заглавия, но все още не е споделил колко потребители на Spotify са проявили интерес към аудиокниги или закупени заглавия. Вместо това компанията отбеляза, че „вижда положителна ангажираност“, без да споделя никакви показатели за това как може да изглежда това.

Процесът на закупуване на аудиокнига през Spotify обаче се оказва е по-труден, отколкото би трябвало, защото компанията се опитва да заобиколи изискванията на магазините за приложения за покупка в приложението, за да избегне плащането на комисионни. Това намалява броя на възможните продажби, тъй като изисква много повече допълнителни стъпки за покупка и разочарова потенциалните потребители.

Разширяването на Spotify в Канада ще направи самата услуга за аудиокниги достъпна на френски език, но не е задължително да разшири каталога си с френски книги. Компанията ни каза, че по-голямата част от нейния каталог е на английски, но вече има селекция от заглавия на други езици за известно време в различните поддържани пазари (САЩ, Обединеното кралство, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия). Разбираме обаче, че „леко“ разшири каталога от френски заглавия в навечерието на това стартиране. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com