Училища в САЩ спряха учебни занятия заради заплахи от TikTok

Предупрежденията се оказали фалшиви, установили властите

Училища в САЩ спряха учебни занятия заради заплахи от TikTok | StandartNews.com

Редица училища в Съединените щати отмениха учебните си часове днес поради видеа със заплахи, отправени чрез TikTok. Учебни заведения в Калифорния, Тексас, Минесота и Мисури обявиха, че няма да отворят днес, след като са получили сигнал от местните власти за различни заплахи, разпространени през популярното приложение за видео и музика.

Различни клипове в TikTok говорят за това, че „нещо ще се случи“ на 17 декември.  Видеоклиповете, публикувани в TikTok, предупреждават другите ученици в САЩ, че трябва да пропуснат училище на 17 декември поради предполагаеми заплахи за стрелба или бомбеди атентати. Те изглежда са накарали други потребители да създадат подобни видеоклипове. Тенденцията станала „вирусна“ и множество потребителите в САЩ започнали да правят и разпространяват това съдържание. Оказва се, че не малка част от тях са направили своя клип, защото са видели съобщението в друг, просто за да са част от „вайръл“ линията. Така се нарича дадено съдържание, което потребителите в мрежата правят, просто за да са в един дух с останалите.

По мнение на властите, след проведено разследване, предупрежденията са абсолютно безпочвени и няма никакви данни за готвени стрелби или бомбени атентати. Правоприлагащите агенции са разследвали заплахата и са успели да стигнат до „първия подобен клип“, който е пуснат от Аризона и просто представлявал шега.

TikTok официално обяви, че не са идентифицирани никакви видеоклипове, даващи конкретни заплахи.

А тук ще намерите още любопитни технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай