Петък,

Учени: Смартфоните могат да деформират ръцете ви

От: Кристиан Антонов -
299
Учени: Смартфоните могат да деформират ръцете ви
A
A
A

Ма Мин, лекар от Катедрата по рехабилитационна медицина в болница Zhongda на Югоизточния китайски университет, споделя интересен факт за влиянието на смартфоните върху здравето ни. Устройствата могат да имат вредно въздействие върху ръцете ни.

Напоследък телефоните стават все по-големи и по-тежки, а ние прекарваме все повече време с тях. Това се отразява на начина, по който ги държим. Повечето хора поставят смартфоните си в ръката си, като ги опират на малкия си пръст. Това ни улеснява да държим смартфона в една и съща длан.

Ма Мин разкрива, че този начин на употреба може да деформира малкия пръст, създавайки забележима гърбица. В ранните етапи се забелязва лека гърбица. В такъв случай е достатъчен малък масаж. Ако продължителната употреба на смартфона причини тендовагинит, се налага хирургично лечение.

Първата реакция на теносиновита е болката, а втората - ограничаването на движенията. Лекарят съветва потребителите да променят по-често позицията на смартфона в ръцете си и да избягват продължителното излагане на малкия пръст. Това ще намали вероятността от деформация и възпаление.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички