Учат Siri да говори правилно

Учат Siri да говори правилно | StandartNews.com

Apple преработва гласовия асистент Siri в операционната система iOS да изговаря правилно имената на потребителите.

При отговорите си Siri често нарича по име собствениците на iPhone 4S, iPhone 5, третото и четвърто поколение iPad, петото поколение iPod Touch и iPad Mini. Ако името на потребителя не е сред разпространените в англоезичните страни обаче, асистентът го произнася грешно. В бета версията на iOS 7 има функция за обучение на Siri. Отначало личният помощник моли потребителя да каже името си.

Ако то не фигурира в базата данни, го моли да повтори действието. След това Siri възпроизвежда два варианта на чутото име и предлага на потребителя да избере най-близкото по звучене. Ако обаче асистентът не е чул добре името, процесът по обучението му може да бъде повторен. Тази функция присъства само в първата бета версия на iOS 7 и то не във всички устройства. Още не е ясно дали тя ще влезе в окончателната версия на операционната система.

В iOS 7 Siri е получил и други нови възможности. Сега личният асистент може да управлява настройките на устройството - да намалява или увеличава яркостта на екрана, да включва и изключва Bluetooth и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай