Uber обяви нови функции за бизнес пътници, групови пътувания и е-автомобили

Компанията разширява портфолиото си с идеята за по - голяма печалба

Uber обяви нови функции за бизнес пътници, групови пътувания и е-автомобили | StandartNews.com

Компанията за споделено пътуване Uber обяви нови функции за бизнес пътници, групови пътувания и електрически превозни средства. Новината идва, когато главният изпълнителен директор на компанията Дара Хосровшахи подновява усилията си да направи Uber печеливш чрез намаляване на разходите и забавяне на наемането.

В публикация в блог Хосровшахи казва, че новият набор от продукти на Uber попада в две категории: „отидете навсякъде“ и „получете всичко“. Първият е фокусиран върху транспорта на хора, докато вторият е насочен към бизнеса за доставка на храна и хранителни стоки на компанията.

Под „отидете навсякъде“ компанията пуска нов продукт, наречен Uber Travel , който автоматично резервира пътувания за автомобилни услуги за всеки елемент от предстоящо пътуване, бизнес или лично. Потребителите ще трябва да свържат своя Gmail с акаунта си в Uber, за да дадат на алгоритъма на приложението предстоящите полети, хотелски престой и резервации в ресторанти. Ако не ви харесва идеята да дадете на Uber достъп до вашия акаунт в Gmail, компанията предлага 10 процента обратно от парите, които можете да използвате в приложението Uber за други услуги като стимул.

Uber се стреми да разшири дългогодишния си интерес към парти автобусите с нов продукт, наречен Uber Charter. Той е насочен към клиенти, които планират сватби, работни пътувания, дегустации на вино... всичко, където трябва да преместите голяма група хора. Сега тези резервации могат да бъдат направени чрез приложението Uber с предварителна цена. Uber Charter стартира в САЩ по-късно това лято.

Ако предпочитате да платите за голяма партида пътувания с Uber, да речем, за вашите сватбени гости, Uber предлага ваучери . Клиентите могат да споделят уникален код със своите гости, който след това могат да използват, за да резервират пътуване с Uber, което вече е платено. Ваучерите работят и за доставките на Uber Eats и са достъпни и чрез клиенти на Uber for Business.

От компанията разширяват своя продукт Comfort , който е по-ефектен от UberX, но не толкова скъп като Uber Black, като добавя електрически превозни средства към микса. Компанията си е поставила за цел да има „100 процента“ е - автомобили в Северна Америка до 2030 г. Сега тя стимулира шофьорите да преминат към тях чрез нов продукт Comfort Electric. За подобни пътувания обаче ще са допустими само първокласните електромобили, като Tesla, Polestar и Ford Mustang Mach-E.  Comfort Electric вече се предлага в Лос Анджелис, Сан Франциско, Сан Диего и Дубай, като скоро ще има още градове.

Uber също така създава нов център за своите шофьори , които използват електромобили, за да печелят пари от платформата. Хъбът, който ще живее в приложението за шофьори на Uber, се таксува като „обслужване на едно гише“ ( Uber обича тази фраза ), за да сравнява разходите между обикновените автомобили и електромобилите, както и да намира станции за зареждане.

Нова услуга на Uber в категорията „получи всичко“ е за клиентите, които притежават смарт устройство Google Home, вече да могат да го използват, за да поръчат доставка на храна чрез Uber Eats. Първо ще започне да се разпространява за англоговорящи клиенти, като следват и други езици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай