Twitter няма да прилага политика за дезинформация за Covid

Toва е пореден ход на новия собственик

Twitter няма да прилага политика за дезинформация за Covid | StandartNews.com

Twitter вече няма да прилага дългогодишната си политика за дезинформация за Covid, което е още един знак за това, как Илон Мъск планира да трансформира компанията за социални медии, която купи преди месец.

През 2020 г. Twitter разработи обширен набор от правила, които се стремят да забранят „вредната дезинформация“ относно вируса и неговите ваксини.

Между януари 2020 г. и септември 2022 г. Twitter спря повече от 11 000 акаунта за нарушаване на правилата за дезинформация на Covid.

Изпълнителният директор на Twitter, Tesla и SpaceX тества границите на предишната политика на Twitter в първите дни на пандемията. През март и април 2020 г. той използва социалната мрежа, за да омаловажи мащаба на кризата и да изрази разочарование от начина, по който се справя с пандемията. Той многократно призова за прекратяване на политиките за оставане у дома, въпреки настояването на служителите в общественото здравеопазване по това време, че социалното дистанциране остава необходимо, за да се избегне вълна от инфекции, която може да залее болниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай