Toyota ще строи фабрика за батерии за електромобили

Инвестицията е 48 млн. долара

Toyota ще строи фабрика за батерии за електромобили | StandartNews.com

Toyota планира да построи лаборатория в Мичиган, за да разработва и оценява качеството на батериите си за EV. Tя ще бъде на стойност 48 милиона долара и  се очаква да започне работа през 2025 г. Лабораторията ще се фокусира върху всеки аспект на батериите от нивото на клетките до пакетите, които се инсталират в електромобилите. Тя също така ще оцени зареждането на EV и свързаността с източници на енергия и инфраструктура. Лабораторията ще подпомогне производството на компанията във фабрики в Северна Каролина и Кентъки.

Новата лаборатория, разположена западно от Детройт в град Йорк, съвпада с по-новите усилия на Toyota да увеличи инвестициите в електромобили в световен мащаб и по-специално в Северна Америка. Японският автомобилен производител обяви през май, че планира да произведе първия си електрически SUV, произведен в САЩ , във фабриката си в Кентъки, започвайки от 2025 г. Триредовият автомобил ще използва батерии, доставени от новия завод за батерии на Toyota в Северна Каролина. Toyota също така каза, че ще похарчи допълнителни 2,1 милиарда долара за завода за батерии.

Toyota често е характеризирана като изоставаща  в сравнение с други големи автомобилни производители, които са поели амбициозни ангажименти да пренасочат по-голямата част от портфолиото си към електрически превозни средства с батерии. Вместо това Toyota твърди, че хибридите и plug-in хибридите също играят важна роля.

Компанията каза, че до 2025 г. ще предложи електрифицирана опция (обозначение, което включва хибриди и plug-in хибриди) за всеки модел на Toyota и Lexus в световен мащаб. В глобален мащаб Toyota планира да инвестира над 70 милиарда долара в електрификация на превозните средства до 2030 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай