Това устройство обра точките! Какво е AI Pin

Новата технология излиза през 2024

Това устройство обра точките! Какво е AI Pin | StandartNews.com

Откакто се появиха на пазара, смартфоните се радват на нарастващ интерес. Изглежда така, сякаш нищо не застрашава доминацията им като инструмент за комуникация и забавление. Но все пак не липсват опити на стартиращи компании да детронират умния телефон.

Humane, разработчик на иновативното устройство AI Pin, обяви, че ще започне да доставя своя футуристичен комуникатор през март 2024 г. Клиентите, които направят предварителна поръчка, ще получат първи джаджата – поръчките ще се изпълняват на принципа “първи дошъл, първи обслужен” въз основа на датата на поръчката.

„Имаме удоволствието да обявим, че ще започнем да доставяме AI Pin през март 2024 г. Всички в Humane нямаме търпение да чуемт какво мислите за нашата разработка – първият в света носим компютър, захранван с изкуствен интелект”, гласи изявление на компанията в социалната мрежа X.

Анонсът на устройството AI ​​Pin се състоя миналия месец, припомня The Verge. Една от основните му характеристики е поддръжката на различни AI услуги, които предлагат отговори на потребителите. Притежателят на AI Pin взаимодейства с устройството чрез комбинация от глаcови команди, камера, жестове и малък вграден проектор.

Комуникаторът се захранва от процесор Snapdragon. Вградената камера има 13-мегапикселов сензор и ще може да записва видео след актуализиране на фърмуера на устройството. Самата джаджа тежи около 34 грама с обикновена батерия. Предлага се и подсилена батерия, която ще добави още 20 грама към теглото на устройството.

 

Обявяването на новия продукт не мина без инциденти. Като част от демонстрацията, AI Pin отговори неправилно на някои потребителски въпроси чрез AI услугата си​​. Този инцидент още веднъж потвърди, че AI асистентите не винаги са надеждни: когато отговарят, те не цитират източници и понякога дезинформират потребителите.

AI Pin е много скъпа джаджа. Цената на устройството е 699 долара. Ще трябва да платите още $24 за месечен абонамент, който включва клетъчна комуникация и достъп до AI платформата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
дядо Илия
преди 4 месеца

не се "захранва" от процесор, а се УПРАВЛЯВА от него!

Откажи