Четвъртък,

TikTok временно забранява създаването на нови видеоклипове в Русия

От: екип на Стандарт -
120
TikTok временно забранява създаването на нови видеоклипове в Русия
A
A
A

TikTok спира нови качвания на видео и предавания на живо в приложението си в Русия, позовавайки се на новоприетия закон за „фалшиви новини“ в страната като причина за промяната.

„В светлината на новия руски закон за „фалшиви новини“, нямаме друг избор освен да спрем предаването на живо и новото съдържание към нашата видео услуга, докато преглеждаме последиците от този закон за безопасността“, пише TikTok в Twitter. От компанията подчертават, че услугата за съобщения в приложението няма да бъде засегната.

Руският президент Владимир Путин подписа закона за фалшивите новини миналата седмица. Той наказва хората с глоби или до 15 години зад решетките за разпространение на „фалшива информация“ за руските военни или за публично призоваване за санкции срещу Русия.

Наред с инвазията си в Украйна, Русия продължава поде борба и срещу социалните платформи и чуждестранните медии –блокира Facebook , ограничи достъпа до Twitter и забрани достъпа до новинарските сайтове на BBC.

Миналата седмица руската комуникационна агенция Роскомнадзор призова TikTok за премахване на поддържано от държавата съдържание от своята платформа. По-късно TikTok обяви планове за добавяне на етикети към „някои“ контролирани от държавата медии и според съобщенията затруднява достъпа на потребителите до руските държавни медии. 

„Ще продължим да оценяваме променящите се обстоятелства в Русия, за да определим кога можем напълно да възобновим услугите си, тъй като безопасността е наш основен приоритет“, отбелязват от TikTok.

Повече технологични новини може на намерите тук


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички