TikTok ще стартира система за предупреждение за нарушители на платформата

Тези промени идват в контекста на желанието на TikTok за по-голяма прозрачност

TikTok ще стартира система за предупреждение за нарушители на платформата | StandartNews.com

Популярната услуга за кратки видеоклипове TikTok се опитва да улесни работата на влогърите и да им предостави повече данни за това какво се случва с техните акаунти. За тази цел разработчиците са създали актуализирана "система за проверка на акаунти", която позволява на създателите на съдържание да проверяват дали публикуваното от тях съдържание е било блокирано поради нарушаване на правилата на платформата. Създадена е и система от предупреждения в стил YouTube.

Тези промени идват в контекста на желанието на TikTok за по-голяма прозрачност на начина, по който се модерира съдържанието на социалната мрежа и на работата на алгоритмите, които избират препоръките. В изявление на компанията се казва, че новата система за проверка на акаунти е предназначена за справяне с потребители, които системно нарушават правилата.

"Според новата система, ако някой публикува съдържание, което нарушава някое от правилата на общността, това съдържание ще бъде премахнато, а авторът му ще получи предупреждение", се казва в изявление на TikTok. Той също така отбеляза, че ако даден потребител достигне лимита на броя предупреждения, неговият акаунт ще бъде окончателно блокиран. Възможно е също акаунтът на даден потребител да бъде блокиран за постоянно още при първото нарушение, ако то е "сериозно".

Същевременно създателите на съдържание в TikTok ще могат да използват нов инструмент, с който да проследяват съдържанието, блокирано през последните 90 дни. Тази функция ще се появи в раздела "Състояние на профила" в "Центъра за сигурност" на приложението. Наред с това TikTok започва да тества две нови функции, свързани с препоръките. Първата от тях ще уведоми потребителя, когато публикуваните от него видеоклипове са били премахнати от раздела "За вас" по някаква причина. Другият инструмент ще "нулира" препоръките, т.е. ще изчисти раздела, след което той ще бъде запълнен с ново съдържание въз основа на активността и предпочитанията на потребителя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай